Gratis verzending voor alle bestellingen vanaf 40 euro - Volgende dag bezorgd voor alle bestellingen binnen Nederland ontvangen voor 16:00u.

Natuurlijke Oliën voor de baby

Waarom is het zo belangrijk om te kiezen voor de natuurlijke babyhuidverzorgingsproducten van Scullys?

De huid van je baby is zo teer, en omdat hun gevoelige immuunsysteem zich aan het ontwikkelen is, is het belangrijk om ze niet te overstelpen met zware crèmes, geuren of synthetische ingrediënten.

Daarom is de Scullys’ Baby lijn speciaal samengesteld voor gebruik op de tere huid van uw baby.

ingredients spotlights natural oils for the baby on homepage

Natuurlijke Oliën voor de baby

De babyhuid is niet alleen mooi zacht en glad, maar ook veel dunner dan die van volwassenen en het kan wel 12 maanden duren voordat de beschermende barrière is ontwikkeld. Dit betekent dat de huid van je baby gemakkelijker opneemt wat je erop smeert dan je eigen huid! En hun onvolgroeide immuunsysteem kan schadelijke chemicaliën niet zo gemakkelijk verwerken en verwijderen als dat van een volwassene.

Om de tere huid van uw kind te beschermen, hebben wij bij Scullys een reeks verzorgingsproducten voor baby’s lichaam en haar ontwikkeld met een mix van natuurlijke oliën, sheaboter, geitenmelk en plantenextracten.

De natuurlijke oliën in de Scullys’ Babyproducten zijn bijzonder verzorgend en gezond voor de tere huid van uw kind.

Hier is waarom:

Avocado- en Kokosnootolie

Bij de ontwikkeling van de Scullys Baby 2-in-1 Shampoo en Bath Wash en in de Scullys Baby Body Lotion zijn natuurlijke oliën van avocado en kokosnoot gebruikt.

Deze twee oliën zitten vol vitaminen en voedingsstoffen:

Avocado-olie bevat de antioxiderende vitaminen A, C en E om de huid te voeden, te beschermen en te kalmeren tegen jeuk en droogte. Kokosolie bevat ook vitamine E. Beide zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten, die helpen het vochtgehalte van de huid vast te houden.

Ingredients Spotlight natural oils for the baby on Ingredients page 3
Ingredients Spotlight natural oils for the baby on Ingredients page 2

Ze hebben allebei ontstekingsremmende, antibacteriële eigenschappen:

Het oliezuur in avocado-olie kan geïrriteerde huid helpen verzachten en beschermen tegen uitdroging en kloven, net als de vitamine E in beide oliën. Van het laurinezuur in kokosolie is aangetoond dat het de huid beschermt tegen bepaalde microbiële infecties, wat verlichting kan brengen bij sommige huidirritaties, zoals eczeem.

Beide oliën zorgen voor een beschermende vochtbarrière:

Avocado-olie dringt dieper in de huid door dan andere oliën, waardoor het vocht langer in de huid wordt vastgehouden.

Kokosolie bevat gezonde vetzuren die ook een beschermende barrière vormen op de huid van je baby, waardoor het ideaal is om de geïrriteerde huid van luieruitslag te kalmeren. Kokosolie helpt het vocht van de huid vast te houden, en het masseren van pasgeborenen met kokosolie vermindert veilig en natuurlijk het trans-epidermale waterverlies van de huid.

Houd het haar van je baby gezond:

De vitaminen, eiwitten en vetzuren in zowel avocado- als kokosolie helpen ook het haar van je baby glad en zacht te houden, en verzachten eventuele irritatie van de hoofdhuid, waaronder wiegkapjes. Kokosolie is ook goed om het haar van je baby te hydrateren als het droog wordt.

image 3

Amandelolie

Baby’s worden graag geknuffeld, vastgehouden en gemasseerd – en de tastzin is zo krachtig.

Door de Scullys Baby Massageolie op basis van amandel- en abrikozenpitolie en met essentiële kamilleolie te gebruiken om je baby te masseren, voed je zijn huid en versterk je de band tussen jullie.

Lichamelijke aanraking brengt meer nabijheid tussen de baby en de ouder.

Vanwege de vele helende en beschermende eigenschappen is natuurlijke amandelolie ook gebruikt in de formule van Scullys Baby Botty Balm.

Dit zijn de unieke eigenschappen van amandelolie:

Herstelt de droge huid:

Amandelolie is een natuurlijke vochtinbrenger. Bij een droge huid kan amandelolie binnen een week concrete resultaten opleveren. De babyhuid neemt amandelolie gemakkelijk op en dat houdt haar zacht en soepel.

Goed voor de bloedsomloop:

Regelmatige massages met amandelolie kunnen de bloedcirculatie bij baby’s verbeteren.

Ingredients Spotlight natural oils for the baby on Ingredients page 1
image 4

Vermindert indigestie:

Amandelolie heeft laxerende eigenschappen die kunnen zorgen voor een betere spijsvertering. Bij indigestie kan een warme massage op het buikje van de baby helpen. Vermijd directe massage van de navel, want de navel van een pasgeborene is zacht en gevoelig.

Ontspant je baby:

Amandelolie heeft kalmerende eigenschappen die de baby kunnen helpen ontspannen. Het verbetert de bloedcirculatie die helpt bij de ontspanning van de spieren.

image 5

Verwijdert wiegkapje:

Wiegenkappen zijn gele of bruine schubben op het hoofd en komen vaak voor bij baby’s. Amandelolie is uiterst heilzaam bij de behandeling van een wiegkapje.

Beschermt uw baby tegen uitslag:

Het is een effectief vochtinbrengend middel dat uitslag voorkomt.

Helpt de babyhuid te hydrateren:

Amandelolie is een van de beste natuurlijke vochtinbrengers en de babyhuid neemt het gemakkelijk op, waardoor ze zacht en gehydrateerd blijft.

Behandelt eczeem en andere huidallergieën:

Amandelolie is een rijke bron van vitamine A, B6, B2, E enz. Deze vitaminen houden huidproblemen weg en maken de babyhuid zacht en gezond.

Baby set of products
Ingredients Spotlight natural oils for the baby on Ingredients page 1

Verbetert de gezondheid van de botten:

Amandelolie is een rijke bron van vitamine D en calcium die de botten van de baby verbeteren en hem/haar gezonde botten geven voor de rest van zijn/haar leven.

Verstopt de poriën niet:

Amandelolie is licht en verstopt de poriën niet. Men kan het dus gebruiken voor en na het baden van de baby.

Egaliseert de huidskleur:

Baby’s hebben de meest gevoelige huid die gevoelig kan zijn voor oneffenheden.

Helpt beter te slapen:

Het kalmeert de spieren en verbetert de bloedcirculatie, waardoor de baby beter kan ontspannen en slapen.

Ingredients Spotlight natural oils for the baby on Ingredients page 4 1 scaled
ingredients spotlight natural oil for the baby on Ingredients page 5 scaled

Abrikozenpitolie

Een andere geweldige, natuurlijke, delicate en veilige olie die we hebben gebruikt in de formules van onze Scullys Baby Massage Olie en Scullys Botty Balsem.

Abrikozenolie wordt gewonnen uit de pit van de abrikoos, en wordt zeer gewaardeerd in verzorgingsproducten voor baby’s vanwege het delicate karakter, en omdat het veel vitamine E en A bevat, en de huid verzacht.

Je kunt de Scullys Baby Massage Olie op je baby smeren en ook je handen verjongen!

Deze natuurlijke olie wordt zeer gewaardeerd in massageproducten, omdat wanneer je hem op je baby gebruikt, hij geen film achterlaat zoals sommige andere oliën. Je zult merken dat zowel jij als je baby zich zachter voelen, maar niet dat vettige gevoel hebben na het aanbrengen.

Oliezuur en linolzuur komen in grote hoeveelheden voor in abrikozenolie. Wanneer de vitamine A in de huid doordringt, helpt het haar er jeugdiger uit te zien, bestrijdt het uitdroging en vermindert het zelfs sommige vormen van irritatie.