Gratis verzending voor alle bestellingen vanaf 40 euro - Volgende dag bezorgd voor alle bestellingen binnen Nederland ontvangen voor 16:00u.

Etherische olie van lavendel

is een van de meest populaire en veelzijdige essentiële oliën die wordt gebruikt in lichaamsverzorgingsproducten en in aromatherapie. Het is afkomstig van de lavendelplant (Lavandula Angustifolia) en kan koud geperst of met stoom gedestilleerd worden.

ingredients spotlight lavender oil retry

SCULLYS Lavendel Etherische Olie

De eterische olie van lavendel bevordert ontspanning en wordt verondersteld angst, schimmelinfecties, allergieën, depressie, slapeloosheid, eczeem, misselijkheid en menstruatiekrampen te behandelen.

Lavendel eterische olie is waarschijnlijk de meest multifunctionele olie van alle essentiële oliën en heeft ontstekingsremmende, schimmelwerende, antidepressieve, antiseptische, antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen, evenals krampstillende, pijnstillende, ontgiftende, zuiverende, hypotensieve en kalmerende effecten.

De Scullys Lavendel Etherische Olie is 100% puur en biologisch, gestoomd gedestilleerd uit lavendelbloemen. Het is puur verkrijgbaar, in een handig druppelflesje van 12 ml, of in de formule van alle producten van het Scullys Lavendel assortiment.

Hier zijn enkele goede tips voor u over hoe u de Scullys pure Lavendel Etherische Olie kunt gebruiken:

Om acne te voorkomen en te genezen

Lavendelolie doodt bacteriën, en dit kan acne-uitbraken voorkomen en genezen. Het ontstopt de poriën en vermindert ontstekingen als je het op je huid smeert.

Om Scullys pure lavedel eterische olie te gebruiken tegen acne, verdun het in kokosolie of een andere draagolie die geschikt is voor gebruik op de huid, en breng het aan op je huid na het wassen van je gezicht.

AdobeStock 408313451
AdobeStock 400989314

Kalmeert eczeem en droge huid

Eczeem kan overal op je lichaam voorkomen. Bij eczeem wordt je huid droog, jeukerig en schilferig. Door zijn schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen kan Scullys pure lavendel essentiële olie helpen om huideczeem te genezen. Om dezelfde redenen kan het ook worden gebruikt om psoriasis te behandelen.

Om de Scullys pure lavendel eterische olie voor eczeem te gebruiken, meng je 2 druppels Scullys pure lavendel essentiële olie met 2 theelepels kokosolie. Je kunt het dagelijks gebruiken.

Een goed middel tegen fijne rimpels

Vrije radicalen zijn deels verantwoordelijk voor fijne lijntjes en rimpels in het gezicht. Scullys pure lavendel essentiële olie zit vol antioxidanten, die je helpen beschermen tegen de vrije radicalen. Om Scullys pure lavendel eterische olie te gebruiken tegen rimpels, meng een paar druppels van de lavendel essentiële olie met wat met kokosolie. Dit mengsel kan één of twee keer per dag worden gebruikt als vochtinbrengende crème.

AdobeStock 81592158
56 Lavender essential oil 2

Anti-inflammatoire werking

De beta-caryophyllene in Scullys pure lavendel werkt als een natuurlijke ontstekingsremmer.

Om de huidontsteking te behandelen, meng 1 tot 3 druppels Scullys pure lavendel eterische olie met 1 tot 2 theelepels kokosolie. Je kunt het mengsel drie keer per dag aanbrengen.

Het helpt kleine wondjes te genezen

Bij een kleine brandwond, snee of schram kan Scullys pure lavendel essentiële olie helpen het wondgenezingsproces te versnellen door de genezing van huidweefsel te bevorderen.

Om lavendelolie op kleine wondjes te gebruiken, mengt u 3 of 4 druppels Scullys pure lavendel eterische olie samen met een paar druppels kokosolie . Breng het mengsel voorzichtig op uw wond aan met een watje. Als uw wond al genezen is, kan lavendelolie ook de resterende littekens verminderen.

AdobeStock 309445064
Lavender 01

Een natuurlijk afweermiddel voor insecten

Lavendelolie doet dubbele dienst als het gaat om die vervelende insecten en vooral muggen. Het werkt als een insectenwerend middel, en het kan de jeuk na een beet verlichten.

Zowel de kaarsen als de sprays van het Scullys Lavendel assortiment bevatten de Scullys pure lavendel essentiële olie, en ze kunnen ook worden gebruikt om muggen en andere insecten te weren. Als die muggen nog steeds te veel zijn, kun je een paar druppels toevoegen aan een van de Scullys Lavendel Sojakaarsen en die buiten zetten.

Om een zelfgemaakte spray te maken, meng je 5 druppels Scullys pure lavendel eterische olie in 250ml water in een sprayfles en schud je goed. Dit is een natuurlijk middel, je kunt het op je lichaam en je kleren spuiten voordat je naar buiten gaat.

Insectenbeten veroorzaken roodheid, jeuk en pijn. Ze kunnen soms geïnfecteerd raken. Lavendelolie helpt insectenbeten te verlichten door bacteriën te elimineren en ontstekingen te verminderen. Het helpt ook op natuurlijke wijze de pijn te verlichten.

Om een insectenbeet te behandelen met Scullys pure lavendel eterische olie meng je 1 of 2 druppels met wat kokosolie. Doe het mengsel tweemaal per dag of meer op de beet.

Lavendelolie werkt ook goed tegen gifsumak.

Essentiële lavendelolie kan ook de gezondheid van het haar verbeteren

Het is een natuurlijk antimicrobieel

Door zijn antimicrobiële en zuiverende eigenschappen kan de essentiële olie van lavendel bij toepassing op haar of hoofdhuid voorkomen dat bacteriën en schimmels groeien. In het bijzonder kan het jeukende hoofdhuid of roos en zelfs infecties voorkomen, en tegelijkertijd de haarstructuur versterken.

Hoe gebruik je Scullys Pure Lavendel Eterische Oil voor haarverzorging?

Er zijn vele manieren om lavendelolie te gebruiken en op het haar aan te brengen. Afhankelijk van de voordelen die u wilt ervaren, zijn bepaalde toepassingen beter dan andere.

ingredients spotlight lavender oil on ingredients page1
AdobeStock 54336422 1

Je kunt de olie in je hoofdhuid masseren

Meng altijd een paar druppels essentiële lavendelolie met gelijke delen kokos- of jojoba-olie voordat u het op uw hoofdhuid aanbrengt.

Dit kun je het beste doen na een bad of douche. Laat het 5 tot 10 minuten zitten en spoel het daarna uit. Je kunt het ‘s nachts laten intrekken met je haar in een handdoek gewikkeld als je er maximaal profijt van wilt hebben. Je ervaart ook de kalmerende en heerlijke geur van lavendel en enkele helende effecten op de hoofdhuid.

Voeg de Scullys pure lavendel essentiële olie toe aan uw haarproducten.

U kunt bijvoorbeeld een paar druppels Scullys pure lavendel eterische olie toevoegen aan shampoo, conditioner of een ander haarproduct.

LET OP: voeg voor de zekerheid slechts ongeveer vijf druppels lavendelolie per 30ml product toe. Gebruik vervolgens uw haarproduct zoals voorgeschreven.

Gebruik het net zo vaak als u uw haarproducten regelmatig zou gebruiken.

Lavender 02

Heeft lavendelolie bijwerkingen?

Zorg ervoor dat je niet te veel essentiële lavendelolie op je huid of op je hoofdhuid aanbrengt. Te veel essentiële olie kan de huid irriteren. Gebruik om dit te voorkomen altijd de eterische olie gemengd met een draagolie zoals kokos- of jojoba-olie.

Nooit gewone essentiële oliën inslikken of in de ogen krijgen. Als u ze per ongeluk in uw ogen krijgt, was uw ogen dan onmiddellijk met koel water.

Wees voorzichtig met het gebruiken of inhaleren van lavendel als u kalmeringsmiddelen of antidepressiva gebruikt. Er zijn bekende interacties met deze medicijnen die slaperigheid of sufheid kunnen overdrijven.

Merk op dat het tijdens de zwangerschap wordt aanbevolen om de etherische olie van lavendel alleen als aromatherapie te gebruiken. Ideaal voor een kalmerend, ontspannend, zuiverend en rustgevend effect zijn de Scullys producten van de Lavendel serie, vooral de Soy Candles.

Als u bijwerkingen ondervindt van het gebruik van de Scullys pure lavendel eterische olie, zoals huiduitslag na het gebruik van lavendelolie op de huid, stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. Het kan een teken zijn dat je allergisch bent voor lavendel.

Afgezien van deze overwegingen is het plaatselijk gebruik van verdunde essentiële lavendelolie volkomen veilig.